Författarbesök – Anneli Furmark

Anneli Furmark är serietecknare, bildkonstnär och illustratör bosatt i Umeå. Utbildad på Konsthögskolan i Umeå och har sedan dess arbetat växelvis med måleri, serier, teckning och skrivande. Den första serieboken ”Labyrinterna och andra serier” utkom 2002. Sedan dess har hon gett ut tio böcker, varav två i samarbete med andra författare, och medverkat i många antologier och tidskrifter.

Serietecknare, bildkonstnär och illustratör bosatt i Umeå. Utbildad på Konsthögskolan i Umeå och har sedan dess arbetat växelvis med måleri, serier, teckning och skrivande. Den första serieboken ”Labyrinterna och andra serier” utkom 2002. Sedan dess har hon gett ut tio böcker, varav två i samarbete med andra författare, och medverkat i många antologier och tidskrifter. Hennes senaste roman ”Gå med mig till hörnet” utkom 2020. Den handlar om Elise och Dagmar, och om en oväntad kärlek vid en tid i livet då huvudpersonerna trott att lugnet skulle infinna sig. Bland de andra böckerna kan nämnas: ”Jordens medelpunkt” (2012), ”Den röda vintern” (2015), ”En sol bland döda klot” (2016) och ”Närmare kommer vi inte” (2018). Flera av titlarna är också utgivna på franska och på engelska. Anneli Furmarks böcker har belönats med Seriefrämjandets pris Urhunden tre gånger. Anneli Furmarks arbeten, såväl serier som målningar, handlar ofta om människors relationer till landskapet och platsen och (kanske mest) till varandra.

Dörrarna öppnar 18.00, evenemanget börjar 19.00.
Entré 150 kr

Med reservation för ändringar.
Vid samtliga evenemang kan du antingen köpa endast inträdesbiljetter eller boka ett kulturpaket med inträde, trerätters middag och övernattning på Granö Beckasin.