Författarbesök: David Sandström och Negar Naseh

Författarbesök: David Sandström och Negar Naseh

Författarparet David Sandström och Negar Naseh, aktuella med spänningsromanen En bondes död, besöker Vännäs bibliotek 25 april.

Om David Sandström och Negar Naseh
David Sandström är känd som trummisen i det legendariska hardcore-bandet Refused från Umeå. David har sina rötter i Västerbotten och när en stor kärlek till glesbygden. Negar Naseh arbetar som läkare inom psykiatrin och debuterade som författare 2014 med Under all denna vinter som blev nominerad till Borås Tidnings debutantpris. Hennes senaste roman, den kritikerrosade En handfull vind, utkom 2022 och blev nominerad till Tidningen Vi:s litteraturpris år 2023.

Om En bondes död
En bonde hittas ihjälfrusen på sin gård i Västerbotten. När utredaren Marita Widmark anländer till sin barndomstrakt i Brännliden snubblar hon över det olösta fallet. Tillsammans med Bahar, en ung kollega vid Umeåpolisen, börjar hon nysta i gåtan. I takt med att utredningen växer blottläggs bygdens skuggsidor: Konflikterna, utanförskapet och laglösheten. Brott uppklaras, domar faller men frågan förblir: Vem har att vinna på en bondes död? En bondes död är första boken i Brännlidenserien.

Foto: Robin Laananen

Medarrangör: ABF