Författarbesök på Tegsbiblioteket: Katarina Widholm

Författarbesök på Tegsbiblioteket: Katarina Widholm

Möt författaren Katarina Widholm, aktuell med böckerna Räkna hjärtslag och Värma händer.

När? Onsdagen den 3 maj 2023 klockan 18.30
Var? Tegsbiblioteket, Målargränd 15 i Umeå (Tegs centralskola)
Arrangemanget är gratis men observera att biljett behövs och kan hämtas ut på Tegsbiblioteket eller bokas på 090-16 53 32, tegsbiblioteket@umea.se från och med 3 april 2023. Begränsat antal platser.

Katarina Widholm är född 1961 i Hälsingland. Efter en tid i Stockholm och utomlands har hon återvänt och är nu bosatt i Hudiksvall och Hassela. Hon arbetar numera som författare på heltid.

Med debutromanen Räkna hjärtslag (2021) fick hon ett stort genomslag och boken älskades av läsarna och hyllades av en enig kritikerkår. Framför allt framhölls hennes förmåga att fånga tidsandan och ge hembiträdet en plats i litteraturen.

I Värma händer (2022) fortsätter berättelsen om Betty. Böckerna beskriver fattiga kvinnors utsatthet och begränsade valmöjligheter under tiden kring andra världskriget. Eftersom Katarina Widholm inte är historiker utan bara väldigt historiskt intresserad var hon tvungen att läsa in sig på 1930-talets kultur med hjälp av tidningar, kokböcker, musik, intervjuer och filmer. Hon intervjuade också många som var unga under den här tiden. I romanerna lyfts till exempel oplanerad graviditet, arbetsförhållanden, homosexualitet och olika syner på nazism.