Häxan och humlan med Dockteatern Månstjärna

Det kanske inte är alla barn som vet, att utan humlor och bin blir det ingen frukt och inga bär, att äpplena som de köper i affären en gång har varit blommor på ett äppelträd.

Föreställningen Häxan och humlan berättar om just det här, om hur viktigt det är att det finns humlor. Men även att alla i naturen har sin plats och funktion. Den handlar också om vänskap, och att trots att man kan verka så olika så är man inte det.

Scenen är på samma gång ett ökenlandskap och en blomsteräng. Äppelträdet blommar med de vackraste blommor. Men i det halvvissna trädet, där häxan bor, finns det inga blommor. Egentligen kan man ju tycka att häxan inte skulle vara intresserad av blommor. Men eftersom hon så gärna vill ha äpplen, måste hon ju först få blommor. Och för att få blommor måste hon ha en humla! Häxan är en rolig och klantig figur, och hennes dråpliga försök att fånga humlan misslyckas gång på gång.

Det är gratis men biljett krävs, de finns att hämta i Kulturreceptionen på plan 3 i Väven eller boka på 090-16 33 00 från onsdag den 20 oktober klockan 10.00.

Målgrupp: Från 3 år
Längd: 30 min
Lokal: Sagorummet, plan 4 i Stadsbiblioteket, Väven

Bildkälla: Dockteatern Månstjärna