Höstlovet på Kulturcentrum för barn och unga!

Under höstlovet har vi på Kulturcentrum för barn och unga öppet hus för alla höstlovslediga! Här kan du skapa skelett i ateljén, gå på en spännande spökvandring och leka i sagorum och teatergarderob. Varje dag visas föreställningen Labra-dabra-torium, och det finns grillar igång för den som vill grilla korv! Välkommen onsdag-fredag 12:00-15:30.

LABRA-DABRA-TORIUM: Kom och se en spännande utbrytarshow i laboratoriemiljö av och med Jenny Thornéus, dramapedagog på Kulturcentrum för barn och unga. För barn från 5 år. Hon kommer med posten och bryter sig loss. Vad som finns i brevlådan är en överraskning, förstås. En dans! En show! Vem gömmer sig här? En kanin, en kalsong, en pizza, en kartong! Det som händer sedan kan väl ingen tro, men säkert är att bakom skynket skymtar en klo…
Begränsat antal platser, gratisbiljetter släpps och delas ut från kl. 12:00 vid respektive föreställningsdag. Onsdag 31/10 13:00 // Torsdag 1/11 13:00 // Fredag 2/11 13:00 // Skapande lördag 3/11. Föreställningen visas denna lördag vid två tillfällen, kl. 12:30 och 14:00 och biljetter till båda dessa är gratis och släpps 12:00 samma dag.
SPÖKVANDRING: Under onsdag och torsdag finns Umeå Theatre Company på plats. De har gjort en lagom läskig spökvandring där det gäller att gå på skattjakt och samla ledtrådar! Ta någon vuxen i handen och börja leta!
SKAPA SKELETT I ATELJÉN Med hjälp av tops och lim skapar vi självlysande skelett! Vissa dansar, andra flyger. Kom och prova du också! Passar barn i alla åldrar!
TEATERGARDEROB OCH SAGORUM Här på Kulturcentrum finns ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små. Självklart fria för alla att använda! Prova på att bli polis, prinsessa eller varför inte ett lejon! Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad. I sagorummet kvittrar fåglar och i den öppna spisen brinner en härlig brasa. Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.
GRILLA KORV Vi tänder stora eldar utanför huset för den som vill köpa sig en korv att grilla. Vi har både soyakorv och grillkorv, samt kaffe och saft. Självklart är grillarna även öppna för dig med medhavd matsäck.
GRATIS OCH ÖPPET FÖR ALLA Vi har öppet för alla höstlovslediga familjer och alla aktiviteter är gratis.
SKAPANDE LÖRDAG I anslutning till höstlovet har vi även två Skapande lördagar! För att få mer information och se program för respektive lördag vänligen läs mer på vår webb