Jag tänker på kärlek

Jag tänker på kärlek

Best of Liv Strömquist

Välkomna till en musikalisk och humoristisk show som granskar samtidens förväntan på kärleksförhållandet. Med Liv Strömquists serier som grund håller Västerbottensteatern upp en skrattspegel mot samtiden och bjuder på både bisarra och vardagsnära scener.

Ada Berger, vars signum är att balansera humor och skärpa, har tillsammans med Liv Strömquist själv gjort hennes seriealbum redo för scenen. I regi av Julia Marko Nord ställer ensemblen sig frågor om vad individualismen gör med samtidens syn på kärlek? Hur mår romantiken när vi bara bryr oss om vår egen lycka? Och: vad händer med kärleken när vi försöker välja partner på ett rationellt sätt? Genom Strömquists karaktäristiska analysmetod (att blanda populärkulturella företeelser med teoretiska referenser) ställs frågor om vad vi egentligen kan lära oss av Glenn Hysén om vår tids kräsna singelkonsumtion? Och av Britney Spears om kärleksmyten? Det blir kompromisslöst, skruvat och undersökande om allt från sex, klass, maktstrukturer och samhällskritik i allmänhet till feminism i synnerhet. Helt enkelt: en sofistikerat asrolig afton på Studion.

Liv Strömquist slog igenom 2005 med succédebuten Hundra procent fett. Hennes serier är flerfaldigt prisbelönade, översatta till närmare tjugo språk och har dramatiserats flitigt. Strömquist driver också podcasten En varg söker sin pod tillsammans med Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Stormens utveckling tillsammans med
Ola Söderholm.