Jag tror det är vår därute

Jag tror det är vår därute

Kompakt mörker och kärlekens kraft
Maken är död. Barnen försvunna. Livet utan mening. Men in i det kompakta mörkret kommer en stråle ljus – kärleken. Hyllade skådespelerskan Maria Sundbom i monolog som berör på djupet.

Irina har en framgångsrik karriär, man och två döttrar. Men maken blir med tiden alltmer kontrollerande. När Irina ber om skilsmässa blir han rasande, och straffar henne genom att försvinna med barnen. Fem dagar senare kommer ett meddelande: ”Du kommer aldrig att få se dem igen.”

Mannen hittas så småningom död, i självmord, men döttrarna är och förblir spårlöst borta. Irina ägnar flera år att leta efter dem, och att kastas mellan förtvivlan, hopp, och byråkratiska och patriarkala hinder innan hon slutligen tvingas att ge upp. Livet har tappat sin mening. Allt är tomt. Men så smyger sig en förbjuden känsla in, mitt i den obeskrivliga sorgen; Irina blir kär. Samhället och intellektet säger nej. Hennes hjärta och själ skriker JA! För någonstans utanför det kompakta mörker som så länge har omgivit henne anar hon ett varmt och inbjudande ljus. Kan det vara våren?

Jag tror det är vår därute är en vacker, inspirerande och djupt berörande berättelse om människans enorma kraft, och kärlekens helande egenskaper. Pjäsen bygger på en verklighetsbaserad roman av Concita De Gregorio och är dramatiserad av den italienska konstnären Gaia Saitta, som även regisserar föreställningen. I rollen som Irina ser vi den mångfacetterade Guldbaggevinnaren Maria Sundbom, känd från blockbusters som Fröken Frimans krig och Bron. På Umeås teaterscen sågs hon förra våren i Kristina Lugn och Staffan Westerbergs kritikerrosade pjäs Titta pappa, en död cirkus!

Denna föreställning kommer att syntolkas.
Information och anmälan: SRF Västerbotten, 090-18 96 33, vasterbotten@srf.nu

Arrangemangsinformation:
Lokal: Vävenscenen, Väven, ingång från Västra Strandgatan
Numrerad salong
Ingen åldersgräns
Bemannad garderob ingår
Hörhjälpmedel finns att låna
För fri ledsagarbiljett, vänligen kontakta Vävens kulturreception eller Biljettcentrum.