Jonas Knutsson på Konsthall Norra Kvarken

Jonas Knutsson är en av Sveriges mest engagerade saxofonister, född i Umeå men numera boende i Stockholm. Nu kommer Jonas till Konsthall Norra Kvarken och ger en solokonsert där han bl a spelar Bach och egna solostycken och lite folkmusik från Västerbotten.

Alltsedan flytten till Stockholm för studier på Musikhögskolan 1983 har Jonas fortsatt att sammanföra jazzens språk med folkmusikens i många olika konstellationer. Tex med Elise Einarsdotter Ensemble, Enteli, Nordan, Stockholm Folk Big Band, Berger Knutsson Spering, Lena Willemark, Mats Öberg, Ale Möller, Nils Landgren, Johan Norberg m.fl. Efter vägen har barytonsaxofonen också blivit en viktig del av Jonas musikaliska röst.

På senare år har Jonas arbetat med undervisningsprojekt på olika nivåer, skrivit beställningsverk och arrangemang för olika ensembler, producerat musik och konsertserier. Förutom nykomponerade solostycken för saxofon har Jonas också gjort en del bearbetningar av JS Bachs musik för saxofon.

Jonas Knutsson kommer i sin solokonsert på Konsthall Norra Kvarken att spela Bach och egna solostycken och lite folkmusik från Västerbotten omgiven av konst av Eva Marklund.

Kl 19 Konstföreställning med Jonas Knutsson, solokonsert.
Vi bjuder på dryck, tilltugg och efter prat.
Kostnad 340 kr/person, men 290 kr/pers för medlem i Konsthall Norra Kvarkens vänner. Förbokas!

Plats förbokas genom.mejl till katrin@caldeborg.com
eller genom telefon 076-791 36 63 (Katrin) alt. 070-685 71 90 (Mats)