Kartan över oss

Kartan över oss

”Kartan över oss” är ett existentiellt vandringsdrama med dig själv i huvudrollen. Du tar med dig skor för ca 2 km stadsvandring, en fulladdad smartphone och hörlurar. Du väljer själv din väg. För varje plats du besöker växer kartan och berättelsen.

Framtiden kommer, snart är den här. Stormarna rider oss och den inre kompassnålen snurrar. Har vi gått vilse eller är vi på väg att hitta rätt? Närmar vi oss Jordens kant eller har vi redan trillat över den? En kamp om redan existerande kartor. Kanske behöver vi en ny?

Vad känner du när du tänker på framtiden? Vad händer när du rör dig genom den? Vi bjuder in till en GPS-programmerad ljudpromenad i landsomfattande format. ”Kartan över oss” är en existentiell hörlursvandring genom det inre landskap som uppstår när vi försöker tänka på framtiden. Du väljer själv din väg. För varje plats du besöker växer kartan och berättelsen.

Det konstnärliga teamets medlemmar Lisa Färnström, Joakim Rindå och Hampus Norén känns igen från tidigare produktioner som ”Nationalparken”, ”Landet Inuti”, ”Sång till välfärden”, ”Fäboland” och ”Vi som bor här”.

”Kartan över oss” är ett existentiellt vandringsdrama med dig själv i huvudrollen. Du tar med dig skor för ca 2 km stadsvandring, en fulladdad smartphone och hörlurar. Vi hjälper dig komma igång på plats innan föreställningen sätter igång. Kartan över oss avslutar Riksteaterns två tematiska spår Demokratins gränser och Människa och natur.

För att uppleva verket använder du din egen mobil och egna lurar, tänk på att ladda dem fullt innan start. Mobilen behöver ha tillgång till internet och GPS. Föreställningen innefattar ca 2 km promenad i centrala Umeå med start och slut vid fontänen i Rådhusparken.