Katt på hett plåttak

En storstilad amerikansk berättelse om girighet, lögner och sociala konventioner. Njut av en riktig helkväll med Tennessee Williams fantastiska klassiker och en stor ensemble.

En storstilad amerikansk berättelse om girighet, lögner och sociala konventioner.
Njut av en riktig helkväll med Tennessee Williams fantastiska klassiker och en stor ensemble.
Patriarken Big Daddy fyller 65. Utåt sett är allt perfekt och festligheterna pågår för fullt, men under den spegelblanka ytan frodas mörka hemligheter. Big Daddy vet inte om att han är döende och att en förljugen kamp om arvet, pengarna och marken redan börjat. I ena ringhörnan: sonen Gooper och hans perfekta fru Mae. I den andra: Maggie och den andre sonen Brick.

Maggie har kämpat sig upp från slummen och är nu fast besluten att bli gravid, och på så sätt slå klorna i arvet. Men Brick är inte alls med på noterna, han är upptagen med att sörja förlusten av sin älskade vän Skipper. För det de hade var något mycket större, sannare och renare.

Katt på hett plåttak är en av vår tids stora amerikanska klassiker med sina explosiva teman. Mest känd är den kanske från 1958 års filmatisering med Elizabeth Taylor och Paul Newman i huvudrollerna. En filmatisering vars manus censurerades kraftigt, då det ansågs alltför radikalt. I denna uppsättning återvänder vi dock till originalet, så som Tennessee Williams själv skrev det. Ensemblen består av sju skådespelare i regi av Carl Johan Karlson.

Föreställningen är ett samarbete med Västmanlands teater

Katt på hett plåttak presenteras efter överenskommelse med The University of the South, Sewanee, Tennessee. Teaterförlag: Nordiska ApS – Köpenhamn

Medverkande
Frida Beckman
Jesper Feldt
Bill Hugg
Lisa Larsson
Erik Magnusson
Ulla Tylén
Björn Wahlberg

Manus: Tennessee Williams Regi: Carl Johan Karlson Scenograf: Nina Fransson
Kostymdesign: Jasminda Blanco Ljussättare: Christer Billström

Foto: Klara G