Konst Kultur Ärlighet

En kväll i Ordenshuset på Storgatan, med musikframträdanden utav Ida Boija & Nattskattor, Syster Björk, samt Sparbanksvägen. 120 kr inträde i dörren och 75 kr vid förköp.

Välkomna till premiärkvällen för KKÄ. KKÄ är en förkortning står för konst, kultur och ärlighet. Första kvällen bjuder vi på tre akter, blandade akter på scen. Vi står för allas lika värde och samhällsförändring.

Det handlar om att ta tillbaka kulturens kraft i samhället, och att låta fler av lokala musiker att få stå på scen.

16-årsgräns, alkohol och drogfritt! Första akten är klockan 20.00 men kom gärna i tid för fika och DJ kanin som börjar först av alla!

MEDVERKANDE

**syster björk** http://facebook.com/systerbjork

Världshits på svenska, personligt och politiskt, guldglittrande synthesizers mot gitarrens perfekta delay.

Hjärtskärande, drömmigt och något som man bara måste uppleva. Samtycke. Ett nej är ett nej. Varje ord, mening och rad, varje tangentslag, varenda strängslag. Som JJ, som en tår.

Det är precis det här som vi behöver mer av. Ideal och moral.

**ida boija och nattskatta* http://idaboija.se/

I gränslandet mellan västerbottniskt vemod och parispulserande energi, finns en plats där vi och dom inte existerar.

Där är janten utplånad och konstnärligheten flödar fritt. Djupt inne i de karga men skimrande skogarna finner vi Ida Boija.

Tillsammans med sitt band Nattskattor bjuder hon på indieprogg med blandat språk, delad glädje, upplevd kärlek, genomarbetad sorg och ett ständigt uppror. Västerbottens gåva till oss.

**sparbanksvägen** http://sparbanksvagen.samhelvetet.com/

Det började med att Popterror träffade Sparbanksvägen på ett hotellrum, lite för sent. Det beskrevs som vackert och ärligt, men något fattades, Det har alltid fattats något. Senast i torsdags satt vi med Kleerup på stan och snackade skit, nån idiot visade min musik, jag skämdes, men han sa att det var fint, vi borde ses men jag har så ont om tid.

Så jag får fortsätta -prata om all den där skit som Markus säger, håll det där för dig själv, för alla mår dåligt, ja alla mår skit.

Sparbanksvägen är inte musik. Sparbanksvägen är berättelsen om ett liv. Från Vasastan till Vasaplan, Hornsgatan till Skolgatan.

Det är texter långa som en artikel i DN Kultur, en gitarr och på gränsen till fult. Så ta chansen att se om sagan verkligen tar slut. Om Stockholm till Umeå faktiskt kan rädda ett liv.

VIKTiGT

Till sist vill vi tacka aktiva medverkande som gör detta möjligt.
På tal om rent så är evenemanget helt drogfritt vilket innebär att berusning ej är tillåtiet i lokalen, samt förvaring utav alkohol.

Vi delar värderingar med IOGT-NTO som hyr ut lokalen och ber er verkligen respekterar detta. Rökning är tillåten på anvisad plats men under spelningrna ser vi helst inte att det springs fram och tillbaka!

Efteråt har hela natten på er sen att göra precis som ni vill, men nu ska handlar det om att njuta av konsten! Tack.

Besök gärna deras sida här på FB eller hemsida för att för att förstå värderingarna ännu bättre.

Arrangeras görs möjligt utav föreningen IOGT-NTO.

IOGT-NTO
http://umea.iogt.se/

BILJETTER

Vi vill att så många ska få komma, så åldersgränsen är 16 år.

Förköp släpps på söndag 12/6 vilket innebär garanterad plats (lokalen blir full fort). Förköp kostar 100kr och biljetter som blir över säljs på plats 120kr. Biljett för under 18 kostar 50kr oavsett förköp eller betalning vid entrén.

I inträdet ingår fika och dryck. Vid förköp ingår en goodiebag som man får vid insläppet.

Varmt Välkomna till Sveasalen.