Kulturskolan POP-UP Holmsund

Kulturskolan POP-UP Holmsund

Kulturskolan har packat väskan för att besöka Holmsund för att annorlunda Skapande Lördag. Fast på en söndag! Och i Holmsund! Väskan vi packat är full med massa roliga aktiviteter!

Dans och trummor med Didier.
Biljett behövs. I Yogarummet.

Prova på cirkus.
Drop in. Ingen biljett behövs. I Trions foajé.

Måla musik! Komponera med färg!
Genom berättarteater och flöjtens toner får barnen höra den spännande sagan om ett land långt borta och för länge sedan där två drottningar styrde och där allt var frid och fröjd – ända tills plötsligt en dag när de förbjuder all musik … Inspirerade av sagan provar vi sedan tillsammans att måla nya melodier och ser om flöjten kan spela våra bilder och upptäcker att musik är färg, form och känslor. Passar barn 5-7 år

Mamma mu och kråkan
Ingenting är omöjligt om du har en vän. Alla behöver någon och det finns någon för alla, även för en ko och en kråka. Starka känslor, oro, vill hen vara min vän? Och hur kan det bli så att man dansar balett fast man inte vill?
När den älskade karaktären Mamma Mu och hennes något omaka parhäst Kråkan tar plats på scen handlar det om vänskap. Varför är Mamma Mu och Kråkan vänner egentligen? Och vad är det att vara en vän?
I sann Mamma Mu-anda handlar pjäsen också om att våga göra saker som verkar omöjliga – att inte begränsas av idéer om vad en som varelse bör ägna sig åt. Det kan ju exempelvis bli väldigt tråkigt att bara sitta och tugga och glo!
Föreställningen ges av Ögonblicksteatern i samarbete med Norrbottensteatern och passar barn från 4 år. Visas vid två tillfällen 1215 och 14:15. Biljett behövs.
För aktiviteter med begränsat antal deltagare behövs gratisbiljett som hämtas på Holmsunds bibliotek. Biljetterna släpps 23 oktober.