Kulturskolan släpper vårens kurser

Kulturskolan släpper vårens kurser

Den 12 januari 12:00 öppnar kurskatalogen. Vi har många lediga platser på vårens kurser, bland annat i olika instrument men även kurser inom bild, slöjd och teater. Vill du spela tillsammans med andra har vi många orkestrar och ensembler.

Till vårterminen har vi flera lediga platser i våra populäraste instrument så som gitarr, piano, sång och slagverk, men även tvärflöjt, cello, klarinett, tuba, saxofon. För de yngsta 0-3 år har vi småbarnsmusik och för 8-9 åringar har vi två kortkurser i dramalek.

Nytt för i vår är våra kurser i ateljén, denna vår kan du på gymnasiet gå kurs i Foto och Akvarell, dessa kurser kommer hållas på Midgårdsskolan på torsdagseftermiddagar, i nära anslutning till skoldagens avslut. För barn på högstadiet har vi terminskurs i ateljén och vår kurs i Levande verkstad passar barn på mellanstadiet.

För högstadieungdomar har vi även en kortfilmskurs där deltagarna får lära sig hur man kan tänka när man skriver manus, samt filminspelnings teknik och redigerings teknik.

En annan nyhet för de äldre målgrupperna är den nya täljkurs som startar 7 februari. Ledare för kursen är inspiratören Slöjd-Molly och kursen kommer hållas i Hemslöjdsföreningens hus öst på stan. Vår Stand up kurs har denna vår öppnat upp även för killar och till våren kommer en kortkurs i improvisation hållas på söndagar, även den för 18-25 åringar.

För barn och unga med kognitiva funktionshinder har teatergruppen Funkit lediga platser, och för den som vill sjunga har vi Allakankören.