LittFORS – Vindelälvens litteraturfestival

LittFORS – Vindelälvens litteraturfestival är en festival som rör sig längs med älven och inom biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka, med start i Ammarnäs och avslutande helg i Vindeln, 11 – 17 oktober. Det bjuds på författarsamtal, musik, barnaktiviteter, föreläsningar och aktiviteter för de som gillar att skriva och berätta. Mycket är gratis men betalbiljetterna släpps den 24 september, mer information via vår hemsida littfors.se

LittFORS bygger på samarbeten mellan olika orter och kommuner, bibliotek, studieförbund, projekt, föreningar och företag. Den kommer i nuläget att göra nedslag i orterna Ammarnäs, Sorsele, Arjeplog, Rusksele, Lycksele, Åmsele, Hällnäs, Vännäs, Granö och Vindeln. Inbokade författare är Linnea Axelsson, Karin Smirnoff, Karin Alfredsson, Mikael Niemi, Annika Norlin, Moa Backe Åstot, Thomas Andersson, Juvvá Pittja, Maria Broberg, Pär Hansson, Kent Lundholm och Erik Vernersson.

Litteratur varvas under veckan med musik; Frida Selander, Mylta, Norrsken, Sara-Helén Persson, Grimtjuk är några av de musikakter som är inbokade under veckan. Det kommer också finnas möjlighet att delta i skrivarworkshop, kollektivt skrivande, Öppen Scen på flera orter samt möjlighet att sälja sina böcker via bokbord.

Festivalen startar som sagt i Ammarnäs den 11 oktober och landar under helgen 14 – 17 oktober i Vindeln. På lördagen den 16 oktober sammanfaller festivalen med mässan Upplev Vindeln, där de medverkande företagen ingår i projektet Bärkraft och arbetar för en hållbar besöksnäring. På lördagen firar också Vindelns kommunbibliotek 20-årsjubileum samt att biblioteket inviger en ny barnavdelning.