Livesändning från Sjuans mötesplats

Digitala vårdkontakter, säkerhet på internet, SVT Play och dagstidningar på surfplattan. Det är ämnen som tas upp i vårens föreläsningsserie. Var med via din dator, surfplatta eller smarta telefon.

Välkommen till en intressant föreläsningsserie från Sjuans mötesplats i Umeå. Ett antal måndagar under våren fördjupar vi oss i hur det fungerar med olika digitala tjänster.

Så här går det till:
Föredragen sänds live online. Du behöver en dator, smartphone eller surfplatta med internetuppkoppling för att kunna se föredragen. En liten stund innan varje föreläsning lägger vi en länk på minabibliotek.se. Du klickar på den för att komma till föreläsningen.

Om du vill ställa frågor under föreläsningen kan du göra det via e-post eller SMS:
E-post: kjell.hansson.mild@pro.se
SMS: 070-611 27 27
Vi ställer era frågor till föreläsaren efter föreläsningen.

Vårens program
8 mars klockan 13:00
Säkerhet på nätet
Känner du dig osäker på nätet? Vill du känna dig tryggare? Lär dig mer om hur du kan göra för att undvika risker och problem på internet. Och istället få så mycket glädje och nytta som möjligt av internet och digitala kanaler. Här blandas teori med praktiska exempel.

22 mars klockan 13:00
Gör dina vårdärenden när det passar dig
Lär dig mer om hur du kan förnya dina recept, läsa din journal och kontakta vården genom att logga in på webbplatsen 1177.se.

19 april klockan 13:00
Bibliotekens digitala tjänster
Lär dig hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker, streamar film och läser tidningar och tidskrifter gratis med hjälp av ditt bibliotekskort och PIN-kod.

3 maj klockan 13:00
SVT Play och Öppet Arkiv
Lär dig mer om hur du hittar till och vad du kan hitta på SVT Play och SVT Öppet arkiv.