Lokal galainvigning av Göteborg Film Festival 2022 på Folkets Bio Umeå

Lokal galainvigning av Göteborg Film Festival 2022 på Folkets Bio Umeå

Göteborg Film Festival invigs för första gången på biografer över hela landet. I salonger från Luleå till Ystad simultanvisas invigningsceremonin följt av årets invigningsfilm Så jävla easy going. Christoffer Sandlers Så jävla easy going får världspremiär i och med invigningen. Filmen är en dramakomedi baserad på en roman av prisade och hyllade författaren Jenny Jägerfeld.

Folkets Bio Umeå tillsammans med Göteborg Film Festival hälsar dig välkommen till för en lokal galainvigning av årets största filmevenemang. Ta del av Göteborg Film Festivals streamade invigningsceremoni och se invigningsfilmen Så jävla easy going på Folkets Bio Umeå.

Dag: Fredagen den 28 januari
Tid: 17.30

Kvällens program:
Göteborg Film Festivals streamade invigningsceremoni.
Göteborg Film Festivals invigningsfilm: Så jävla easy going.
——-
Om filmen:
Dramakomedin Så jävla easy going är baserad på en roman av Jenny Jägerfeld och handlar om 18-åriga Joannas vars hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran.

Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

– Så jävla easy going är en färgstark och charmig dramakomedi om förälskelse, neuropsykiatri och att festa i sommarnatten. Det kommer bli en romantisk rivstart för festivalen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.