Lunch- och middagsteater: KvinnORKAn

Lunch- och middagsteater: KvinnORKAn

KvinnORKAn – en berättelse om kvinnogöra och superkrafter

Får en fortfarande älska att brodera, mangla, stryka, krusa band på örngott – eller är det förspilld kvinnokraft? I en föreställning om kvinnogöra och superkrafter vill skådespelaren och dramatikern Matilda Kjellmor lyfta de där berättelserna som aldrig fick höras – förmödrarnas, mammornas, de ouppfyllda drömmarnas.

Med humor, svärta, ironi och fakta reflekterar Matilda över sitt sociala arv. Allt är inom räckhåll i denna personliga betraktelse över kvinnors liv och historia, där det lilla och personliga får spegla det stora och allmänkvinnliga.

– Det här är min och mina förmödrars berättelser. Min mormors mormor Lina skulle aldrig ha fått möjligheten att berätta sin berättelse, antagligen inte min mormors mor eller mormor heller. Det är ingen slump att jag, en vit kvinna arbetandes på en kulturinstitution, får möjligheten att skriva och framföra en pjäs om min historia. Vems berättelser som blir berättade är ingen slump. Det betyder inte att de berättelser som mycket sällan eller aldrig berättas inte är lika viktiga eller intressanta.
Matilda Kjellmor, Dramatiker och skådespelare

Teater + varmrätt, sallad, bröd, kaffe, chokladbit

Föreställningar:
23 oktober kl 12.00, lunchservering kl 11.20
23 oktober kl 18.00, middagsservering kl 17.20 (Baren är öppen)
24 oktober kl 12.00, lunchservering kl 11.20
Dörrarna öppnas 1 timme före show.