Lunchpoesi på Grubbebiblioteket

Lunchpoesi på Grubbebiblioteket

Välkommen att ta del av lunchpoesi på Grubbebiblioteket med Marianne Folkedotter, Anders Lundkvist och Madelene Edlund!

Äntligen dags för lunchpoesi på Grubbe med lokala poeter! Den här gången är det Marianne Folkedotter, Anders Lundkvist och Madelene Edlund som läser poesi.

Ingen biljett eller anmälan krävs.

Om de medverkande:
Marianne Folkedotter är uppvuxen i norra Västerbotten och bosatt i Umeå. I sitt yrke som berättarantikvarie vid Västerbottens museum har hon under många år sysslat med muntligt berättande i olika former. Diktsamlingen ”En skog som går omkring bland husen” är hennes debutbok.

Anders Lundkvist, född 1971 i Umeå, är väl närmast att beteckna som en kulturell diversearbetare – poet, journalist, improvisationsmusiker, kulturarrangör med mera. Debuterade som författare 2022 med ”Järvelgrisen”, en långdikt om sorg och kärlek och människor och djur, och om den natur vi både är en del av och gärna vill ställa oss över.

Madelene Edlund ger workshops i ord, bild och poesi och ställer sig gärna på scen med sina ord. Hon är en del av Ordkanon och har arbetat med grupper i Skapande skola i flera år. Madelene är utbildad i kreativt skrivande på Umeå Universitet och Jakobsbergs Folkhögskola och skriver reflektioner i tidningen Vasaplan. Aktuell i antologin ”amma arbete arv” (2022).

Författarfoton: Privat, Per-Gunnar Eriksson, Iréne Gustafson