Mammor! Kämpa för klimatet!

Mammor! Kämpa för klimatet!

Rebellmammorna manifesterar världen över

Under hösten och våren har ett gäng mammor i Sverige haft möten med Tyskland, Uganda USA och Zambia. Nu är det dags för vår första stora gemensamma globala manifestation! Australien och Finland har redan anslutit och många fler länder är på gång.

Vi är mödrar, mor- och farmödrar, fastrar och mostrar, systrar, döttrar, och allierade. Vi vet att de som är minst ansvariga för orsakerna till klimatkrisen också är de som ofta drabbas värst. Vi tror på kraften i att mödrar och andra föräldrar och vuxna från hela världen kräver klimaträttvisa.

Mammor finns överallt. Genom historien har mammor stått upp och bekämpat orättvisor och nu vill vi göra samma sak. Vi tror att mammor har kraften att nå fram till både hjärta och hjärna, känslor och sinnen, inte bara hos våra politiker utan hos varenda människa över hela planeten.

Vi har spridit det enkla svenska konceptet “cirkeln” över världen. En cirkel med mammor sitter ner tillsammans med sina ansikten vända mot förbipasserande, medan musik spelas. Vi hjälper oss själva och andra att få kontakt med våra tankar och känslor kring klimatkrisen. Vi kan ha skyltar med namnen och/eller ålder på våra barn, eller andra klimatbudskap. Det här är en fredlig manifestation i Rebellmammornas anda. Manifestatationen har polistillstånd.

Sedan den första manifestationen i augusti 2022, har Rebellmammorna fortsatt att växa.
I Sverige finns det numera mer än 3000 mammor med i våra grupper. De har hållit och deltagit i åtskilliga manifestationer i tjugo olika svenska städer. Hösten 2022 gjordes manifestationer även i Tyskland och i USA.
Det är dags att ta vår förtvivlan, oro och kärlek till våra barn, och allas barn, och omvandla den till handling. Vi tror att mammor kan göra skillnad!
Varmt välkommen!