Matfotografering – workshop med Fotograf Erika Lidén

Vill du utvecklas som fotograf och lära dig matfotografering? Boka in dig på en 2-dagars workshop med Fotograf Erika Lidén. Du lär dig styla dina egna matbilder med de rätta kamerainställningarna samt lär dig kameravinklar och ljussättning.

MÅL
Målet med kursen är att du som deltagare ska få med dig goda kunskaper och tips i hur man med enkla medel kan fotografera mat på ett aptitligt sätt.
INNEHÅLL
Kursen sker som workshop där teori varvas med praktik. Vi går tillsammans igenom olika matuppläggningar där extra vikt läggs vid färg och komposition, material och råvarornas karaktär. Erika Lidén ger också flera grundläggande tips på hur man kan styla sina upplägg. Du lär dig bildkomposition, kameravinklar, ljussättning och kamerainställningar. Vi arbetar med bildgenomgång och bildkritik.
UTRUSTNING OCH REKVISITA
Du tar själv med dig egen digital systemkamera samt rekvisita till egen matfotografering. Det kommer även finnas lite matvaror på plats att använda sig av, men rekommenderas att ta med sig eget om du har något särskilt du vill fokusera din fotografering på. Du behöver inte köpa någon kurslitteratur utan det material du behöver får du av din kursledare.
FÖRKUNSKAPER
Du bör kunna grundläggande kamerateknik dvs känna till hur ISO, bländare och slutartid påverkar varandra. Detta är en fördjupningskurs.
KURSLOKAL
Kurslokalen är på Folkuniversitetet Umeå med ingång via Nygatan 43. I anslutning till lokalen har vi ett kök. Vi har lunchpaus 45 min per dag. Lunch ingår ej i priset, men det finns möjlighet att värma medtagen mat i köket. Kaffe ingår.
KURSLEDARE
Våra kursledare är yrkesverksamma fotografer med gedigen och kvalificerad utbildning i fotografi.