Mjukyoga – ny kursstart

Mjukyoga – ny kursstart

Umeå Yogaskola önskar Dig varmt välkommen till kurs i Mjukyoga – anpassad yoga för dig som vill och behöver yoga i ett lugnare tempo, t ex pga stress, smärta eller sjukdom. Kursen går att följa online via inspelningar. Nästa kurs startar 3 november och består av 7 tillfällen. Dag & tid: torsdagar kl. 17.00-18.30.

Mjukyoga passar både nybörjare och mer erfarna utövare som vill yoga i ett lugnt tempo. Den är särskilt anpassad för dig som på grund av t ex smärta, stress eller olika sjukdomstillstånd (såsom ME/CFS, postcovid, fibromyalgi, utmattning) behöver ta det lite lugnare och söker återhämtning på djupet. Kursen går att följa online via inspelningar.

Stort fokus läggs vid medveten närvaro (mindfulness) för ökad kropps- & självkännedom, där du får möjlighet att utforska dig själv och lyssna till kroppens begränsningar med en attityd av acceptans och självmedkänsla. Du får yoga helt efter dina egna förutsättningar i en kravlös atmosfär, och öva förmågan att komma ner i varv och vara mer i nuet. På så sätt kan du minska på stress och spänningar, och öka avslappningen i såväl kropp som sinne.

Under kursen utför vi mjuka rörelser och enkla positioner, ff a liggande och sittande asana (kroppsövningar), där stor valfrihet ges till antalet repetitioner och vilken position som föredras. Mellan asanas utför vi pranayama (andningsövning), för att kroppen ska få tid att återhämta sig. Vi avslutar lektionen med yoga nidra (djupavslappning) och meditation.

Kursens lärare Cecilia Gustafssons personliga erfarenheter av bl a ME & utmattning, samt hennes fördjupade studier i yoga för personer med ME/CFS, utmattning och postcovid, ligger till grund för utformningen av kursens lektioner.

Se www.umeayogaskola.se för mer information och anmälan. Samt FB-eventet: https://www.facebook.com/events/1590208991393995/?ref=newsfeed