Musik i sommarkväll: Själens väv – en barockresa mot ljus

Musik i sommarkväll: Själens väv – en barockresa mot ljus

Programmet ”Själens Väv: En Barockresa mot Ljus” erbjuder en musikalisk resa som lyfter fram den mänskliga själens strävan efter ljus. Genom noggrant utvalda verk av både betydande och mindre kända barocka mästare, får vi utforska djupen av den andliga resan.

Genom noggrant utvalda verk av både betydande och mindre kända barocka mästare, får vi utforska djupen av den andliga resan. I centrum står Georg Philipp Telemanns emotionellt laddade kantat ”Ich will den Kreuzweg gerne gehen”. Samuel Ebarts ”Miserere Christe mei” är en sällan framförd skatt för röst, soloviolin, solocello och cembalo, som reflekterar över de universella teman i den mänskliga existensen och sökandet efter nåd. Nämnas kan också Benedetto Ferraris ”Queste pungete spine” som erbjuder ett uttrycksfullt budskap om hopp och förnyelse.
”Själens Väv: En Barockresa mot Ljus” berör både öron och hjärtan, och lyfter fram den emotionella och andliga aspekten i några barocka verk. Med insatser från framstående musiker som Jonas Nyström, ledare för Örnsköldsvik Barockensemble; Janina Priebe, Umeå Barockensembles konsertmästare; Iris Ridder, grundare av Umeå Barockensemble; och den norska cellisten Herman Henrii, lovar vi en kväll av musikalisk och andlig reflektion.

Iris Ridder alt, Janina Priebe violin, Jonas Nyström cembalo, Herman Henrii cello
Musik av Georg Philipp Telemann, Samuel Ebarts och Benedetto Ferraris