P3 Dokumentär på scen – Gängkrigets start

P3 Dokumentär på scen – Gängkrigets start

P3 Dokumentär tar oss till gängkrigets början
”Jag duckar, och de skjuter och skjuter och skjuter…”
En varm sommardag 2001 börjar två gäng skjuta mot varandra mitt bland hundratals människor som badar på Näsets badplats. Det här blir starten på Göteborgs första regelrätta gängkrig.

20 år senare intervjuas tre killar som var med då, och som ångrar sig, i ett avsnitt av P3 Dokumentär. Det är det avsnittet som ligger till grund för den här föreställningen. P3 Dokumentär på scen – Gängkrigets start handlar om ett av vår tids största dilemman, gängkriminalitet. Dokumentären utgår ifrån en händelse som av många har kallats för starten för den typ av gängkonflikter vi lever med idag.

Föreställningen är en hybrid mellan radiodokumentär och scenisk gestaltning där vi både får höra originalintervjuer från dokumentären och se skådespelare gestalta några av huvudpersonerna på scen. P3 Dokumentär är Sveriges största podd och har varit stilbildande för den rika flora svenska ljuddokumentärer som vuxit fram på senare år. Efter föreställningen deltar dokumentärmakarna i ett samtal på scenen där publiken också får möjligheter att ställa frågor.

Av: Karwan Faraj, Rosa Fernandez
Regi: Loran Batti
Produktion: Sveriges Radio, Riksteatern

Arrangemangsinformation:
* Lokal: Vävenscenen
* Ingång från Västra Strandgatan
* Bemannad garderob ingår
* Hörhjälpmedel finns att låna
* För fri ledsagarbiljett, vänligen kontakta kulturreceptionen på 090-16 33 10 eller via info.vaven@umea.se