Performance av Conny Karlsson Lundgren

Performance av Conny Karlsson Lundgren

”Vi känner böjelse för smekningar av män (Göteborgsaffären)” är ett performanceverk av konstnären och koreografen Conny Karlsson Lundgren. Under Pride i Väven visas verket i Umeå konsthall vid tre tillfällen den 29 och 30 september. Varmt välkommen!

Performance cirka 40 min

Datum/tid:
Fredag 29 september, klockan 12:00 samt klockan 16:00
Lördag 30 september, klockan 15:00
Plats: Umeå konsthall, plan 3 i Väven
Biljetter: Gratisbiljetter finns att hämta i Kulturreceptionen i Väven från och med 11 september. Du kan även boka biljetter på 090-16 33 10.
OBS: Begränsat antal platser. Kom i tid, inga sena insläpp.

Konstnär/koreograf: Conny Karlsson Lundgren
Aktör: Eddie Mio Larson
Språk: Svenska
Arrangörer: Umeå konsthall och Vita kuben

Om verket
Denna performance skapad av konstnären och koreografen Conny Karlsson Lundgren bygger på en ökänd rättegång i slutet av 1930-talet mot en krets homosexuella män i Göteborg. Verket innehåller utdrag ur förhören, levererade av skådespelaren och regissören Eddie Mio Larson i en koreograferad dialog med en samling erotiska bilder som hittats hos en av männen som stod inför rätta.

Som en del av verket ingår även en ny version av ”Jazzgossen”; en edit av Karl Gerhards kuplett från 1922 av duon [inaudible] som bygger på samplingar och filtrerade ljud från originalet. ”Jazzgossen” beskrev tidigt en subkultur med män som använder feminint kodade uttryck. Den populära sången kan tänkas ha spelats flitigt under kretsens många danskvällar.

Med hjälp av film, text, bild och arkivdokument korsar konstnären Conny Karlsson Lundgrens verk gränserna mellan sociala, politiska och privata identiteter. Karlsson Lundgren är baserad i Stockholm och Hoby Mosse. Han arbetar med Sveriges första hbtqi+monument som planeras stå färdigt i Göteborg 2023. Conny Karlsson Lundgren kommer att ha en stor övergripande soloutställning på Bonniers konsthall i Stockholm 2024.

Foto: Hendrik Zeitler, performance med Eddie Mio Larson 2021 i Göteborgs konsthall.