Prova på Discgolf!

Vi testar på discgolf tillsammans, inga förkunskaper krävs utan det räcker med att komma dit med oömma kläder! Ser gärna att föräldrar följer med för att skaffa er nya saker att göra tillsammans. Vi tillhandahåller discar (med hjälp av Umeå Kommun) som ni får behålla om ni vill fortsätta kasta.

Umeå Discgolf Club i samarbete med Umeå Kommun och Anhyzer.se erbjuder gratis prova på tillfällen för alla skolungdomar (födda 08 eller tidigare) och deras föräldrar att prova på discgolf.

Under sommaren kommer det finnas fyra tillfällen att gå på och förhoppningen är att det ska finnas någon tid som passar just dig!

OBS: Onsdag den 11/7 är det två pass. Det första börjar 13:00 och det andra 19:00. Det är alltså inte ett superlångt tillfälle.

Under varje tillfälle så går vi igenom grunderna i discgolf. Vi tittar lite på regler, kasttekniker och lite vett och etikett. Vi går sedan vidare till lite övningar där man får testa på att kasta och man har chansen att ställa frågor.

När vi testat lite så går vi en vända på korthålsbanan på ängarna tillsammans. Ambitionen är att det ska finnas en rutinerad kastare i varje grupp som kan ge råd under rundans gång.

Då vi gått färdigt så samlas vi igen och fikar lite samt att det ges lite information om klubben och hur man går till väga om man vill fortsätta kasta. (t.ex. kostar det 50 kr för ungdomar att gå med i klubben och då ingår ett startkit med 3 discar)

Vi tillhandahåller discar som ni kastar med under prova-på tillfället och om ni tyckte det var roligt och vill fortsätta kasta på egen hand så får man behålla sin disc. (Så långt lagret räcker!)

Detta är en utmärkt familjeaktivitet så jag hoppas många föräldrar tar chansen att delta!

Man behöver inte boka någon plats och det är kostnadsfritt, dock skulle jag uppskatta om man skrev i facebookeventet (Sommarlovsaktivitet: Discgolf) om man tänkte dyka upp eller inte så jag vet ungefär hur många som kommer.

Hoppas vi ses på banan!