Skapande lördag!

Skapande lördag!

Skapande lördag 15 oktober. Kom och upplev föreställningen ”Lyssna”. Hugo har slutat prata. En dag tog orden bara slut. Det var inget särskilt som hände bara en tystnad som infann sig. Fröknarna på förskolan oroar sig. Föräldrarna oroar sig. Men inte Hugo. Han oroar sig inte, han har inte tid. För han har börjat lyssna… En föreställning för dig 4-6 år. I ateljén skapar vi tillsammans och du kan också dansa och spela trummor med Didier!

Varmt välkommen till Kulturskolan Hamnmagasinet och Skapande lördag! Här kan du och ditt barn se teater, skapa i ateljén, spela musik, dansa och leka i sagorummet! Det finns något för alla och allt är gratis!
Vissa aktiviteter har begränsat antal platser och gratisbiljetter till dessa släpps när vi öppnar 12:00.
Enklare fika finns att köpa på plats. Betalning via swish.
_______________________________________________________________________________
Teaterföreställning Lyssnaren
Av Skuggteatern
Tid: 12.30 och 14.00
Målgrupp: 4- 6 år
Längd: 40 minuter
Antal platser: 14 barnbiljetter och 7 vuxenbiljetter, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00
Tillgänglighet: publiken ska kunna se, höra, ha på sig hörlurar, och sitta ned på golvet i 30 minuter.
Hugo har slutat prata. En dag tog orden bara slut. Det var inget särskilt som hände bara en tystnad som infann sig. Fröknarna på förskolan oroar sig. Föräldrarna oroar sig. Men inte Hugo. Han oroar sig inte, han har inte tid. För han har börjat lyssna…
Publiken får följa med på en resa genom tiden och träffa Hugo, som förlorade förmågan att prata varje gång han kom till förskolan. Istället började han utforska varje ljud noga, och upptäckte nya, egna världar. Det här är en berättelse om tystnad, om stora universum i små ljud, och om att till slut bryta tystnaden.
I föreställningen Lyssnaren får barnpubliken hörlurar och lyssnar på föreställningen som spelas upp framför dem. I ett tält som byggs upp på scenen skapar skådespelarna ljud och pratar in i mikrofoner, fullt synliga för barnen.
_______________________________________________________________________________
Dans och trummor med Didier
Med Didier Blekou, danspedagog
Tid för dansworkshop: 13:15
Tid för trumworkshop: 12:15 och 14:00
Målgrupp: För alla åldrar
Längd: 30 minuter
Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från 12:00
Kom och dansa modern afrikans dans tillsammans med danspedagogen Didier Blekou! Didier har också med sig sina Djembe-trummor så att barnen tillsammans får skapa rytmisk musik i en trumworkshop.
_______________________________________________________________________________
Skapande i Ateljén
Med Josefin Vernersson och Johanna Kanon
Tid: 12:00-15:00
Målgrupp: För alla åldrar
Antal platser: Drop in i mån av plats, inga biljetter
_______________________________________________________________________________
Sagorum & teatergarderob
Här är det fritt fram för lek och rollspel! I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna. I teatergarderoben finns utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda.