Skapande lördag!

Skapande lördag!

Lördag 24 februari är Skuggteatern på plats med sin interaktiva teaterföreställning Om natten är vi andra, där två vänner möts i drömmen och leker att de är andra. Denna natt är de poliser som letar efter två barn som rymt från förskolan. Du kan också prova på att skapa film med stopmotion animation, dansa eller spela djembetrummor! I ateljén hittar vi bilder i bilden och skriver dikter till de konstverk vi skapar.

OM NATTEN ÄR VI ANDRA
med Skuggteatern
Tid: 12.30 och 14.00
Målgrupp: Passar barn 4-6 år
Längd: 45 minuter
Antal platser: 25 barn (plus medföljande vuxna), Barnen sitter på golvet, vuxna i gradängen. Gratisbiljetter delas ut när vi öppnar 12:00.
Petra och Paula är två grannar som alltid varit oskiljaktiga. De är inte syskon, fastän alla tror det. Vid några tillfällen har till och med föräldrarna sagt fel namn åt dem – till Petra och Paulas stora förtjusning. När förskoletiden ska övergå i skoltiden händer det som inte får hända. Petras familj flyttar. Långt bort. De två som delat varje vaken stund med varandra ska nu slitas isär och tillbringa sina dagar utan varandra! Men om nätterna spelar avståndet ingen roll, för då möts Petra och Paula i drömmarna och iklär sig roller där de kan hålla vänskapen levande.
Den här natten är de poliser. Två barn har rymt från förskolan. En utredning tar sin början och poliserna söker genom staden efter spår med förhör, helikopter och uv-lampor.
Lekfullt mysterium. Spring i benen, skratt och vardagsäventyr för barn mellan 4–6 år.

ANIMATION
Med Mira och Frida, pedagoger, Kulturskolan
Tid: 12:00-15:00
Antal platser: Drop in i mån av plats, inga biljetter
Lokal: Dramarummet
Här kan du prova på animationstekniken stop motion. Vi har 5 animationslådor = 5 olika sällskap kan skapa samtidigt. Drop in i mån av plats.

SKAPA I ATELJÈN
Med Kristina och Hélene, pedagoger på Kulturskolan
Tid: 12:00-15:00
Målgrupp: För alla åldrar
Antal platser: Drop in i mån av plats, inga biljetter
Kom och skapa tillsamman alla små och stora! Denna lördag hittar vi bilden i bilden! Med hjälp av din fantasi med utgångspunkt från grundfärgade akvarellmålningar får du hitta och skapa ditt eget konstverk. Vi kommer att använda tusch som arbetsredskap, till detta så kan du få göra små dikter eller texter. Med inspiration från bilden.

DANS & TRUMMOR
Med Didier Blekou, danspedagog
Tid för trumworkshop: 12:15 & 13:45
Tid för dansworkshop: 12:55 & 14:25
Lokal: fack 2
Målgrupp: För alla åldrar
Längd: 30 minuter. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från 12:00
Kom och dansa modern afrikans dans tillsammans med danspedagogen Didier Blekou! Didier har också med sig sina Djembe-trummor så att barnen tillsammans får skapa rytmisk musik i en trumworkshop.

SAGORUM & TEATERGARDEROB
Här är det fritt fram för lek och rollspel! I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna. I teatergarderoben finns utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda.