Skapande lördag!- Teater, dans, lek och pyssel för barn!

Umeås barnfamiljer: Välkomna till Skapande lördag! Balettakademin har sagodans för barn mellan 2-6 år med inspiration av boken ”Djur som ingen sett utom vi”. För den som vill leka och klä ut sig finns teatergarderoben, med kostymer som passar både stora och små och sagorummet är fyllt med rekvisita! I ateljén målar vi abstrakt konst och vill du röra på dig får du inte missa Didiers danspass med modern afrikansk dans som börjar 13:15!

Skapa i ateljén. Stora och små skapar tillsammans. Idag; Hilmas konstformer, vi låter oss inspireras av Hilma af Klint’s abstrakta konst. Drop in, deltagande i mån av plats.

I Teatergarderoben kan du klä ut dig till vad du vill och i Sagorummet är det fritt fram för lek och rollspel.

Lek som gycklare i Fack 2. Pröva på att jonglera, slå kullerbyttor, trixa och spexa. På plats finns värdar från föreningen Vi unga gycklare. Drop in.

Dagens biljettaktiviteter (Gratisbiljetter uthämtas i entrén fr kl 12):
Sagodans – dansa en saga! Balettakademien Umeå.
Med utgångspunkt från boken ”Djur som ingen sett utom vi” av Ulf Stark gestaltar vi såväl några av djuren från boken som egna fantasidjur. I Sagodansen kliver barnen rakt in i sagan och får både höra sagan muntligt och sedan dansa och leka berättelsen. Sagodansen tränar barnens koncentrationsförmåga och motorik samt stimulerar både fantasi och kreativitet. Två tillfällen; kl 12:30 och kl 14:00 i Dramarummet en trappa upp. För barn mellan 2 och 6 år. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00 inne på Kulturcentrum! Längd ca 40 minuter.

Dans och rörelsepass: Start Ca 13:15. Dans för stora och små med Didier Blekou. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00! Idag i Svarta lådan.

Hamnmagasinets Café öppnar redan 11:00 och där kan man köpa både mat och fika.
Dagens rätt: Korv med bröd, och mos för de som vill.