Sommarblomsvandringar i Umeås parker

Välkommen till våra guidade sommarblomsvandringar i Umeås centrala parker. Vi berättar om planteringarna och tanken bakom årets tema ”Man tager vad man haver”. Vandringen är gratis och tar ca 1,5 timme.

I år har sommarblomsplanteringarna utformats med inspiration av alla de växter vi har i vårt växthus. Vi blandar gammalt och nytt. Våra äldsta Fuchsior är 60 år gamla och kommer att finns längs Rådhusesplanaden och i Rådhusparken. Den stora taggiga växten Agave från Mexiko, som brukar användas som sötningsmedel, kommer att finns på Götaplatsen. Även i år värnar vi om pollinerarna både med växtligheten i sig men också med förändrad skötseln på våra gräsytor så att de är mer gynnsamma som boplatser och föda för pollinerare.
Rådhustorgets urnor bjuder i år på en ”fjärilssymfoni” i lila och rosa. Urnorna längs Gågatan skiftar i toner av blått, gult och rött medan Rådhusesplanadens planteringar går i rosa och vitt som den norrländska sommarnatten.

Vi startar vandringen vid konstverket Grön Eld på Järnvägstorget. Samling klockan 14.00 torsdagar 2, 9, 16, 23 och 30 juli, 6, 13, 20 och 27 augusti.

Nattvandringen startar från fontänen i Rådhusparken klockan 21.00 tisdag 11 augusti.

Vi anpassar oss till rådande läge och sätter ett maxantal på 30 personer per vandring för att minska risken för smittspridning.

Välkommen!