Sportlovskul på Curiosum

Sportlovskul på Curiosum

Välkommen att frossa i en massa spännande filmer, planetarievisningar och aktiviteter för hela familjen. Missa inte våra specialevent, rymdutställningen Juice och vårt Pi-labb där du får utforska talet pi!

Curiosum har öppet 10-17 under sportlovets alla dagar! Det är för att ni besökare ska hinna frossa i spännande filmer och planetarievisningar och roliga aktiviteter. Experimentera med såpbubblor, programmera minirobotar, utmanas i Curiosums fyrkamp, och mycket mer.

Missa inte våra två specialevent!

JUICE. Den 7-8 mars får Curiosum tillfälligt besök av ESA:s rymdutställning Jupiter Icy Moons Explorer. I vår skickar den europeiska rymdorganisationen ut en rymdsond till Jupiter och dess isiga månar. Upptäck mer om den stora rymdsatsningen!

Pi-labb: Den 11-12 mars öppnar vi vårt Pi-labb för att fira pi-dagen tillsammans med er. Du kommer få utforska primtalet pi på flera olika sätt. På lördag 13.30 -15.00 kan du ställa vilka frågor du vill om pi till matematikern Lars-Daniel Öhman och prova på hans pi-aktiviteter.

Läs mer om Sportlovsprogrammet på Curiosums webb!

Curiosum är Umeå universitets science center. Hos oss kan hela familjen följa med på äventyr in i vetenskapens och teknikens förtrollande värld!