Stolarna vid havet – Riksteatern

Nyskriven komedi om politik och vänskap av Adde Malmberg.
Allan, en pensionerad politiker sitter vid sitt fritidshus, på sin favoritplats, en kulle med utsikt över havet. Snart visar det sig att hans nya granne är hans tidigare politiske motståndare Rutger! Även han vill njuta av den fina utsikten. I varsin stol, målad i varsin färg – röd respektive blå – på varsin sida av tomtgränsen bjuder de på en smarta ordväxlingar och gryende vänskap.

Denna nyskrivna komedi om politik och vänskap av Adde Malmberg har gjort succé runt om i Sverige. Nu är det Rundviks och Nordmalings tur.
Den handlar om Allan, en pensionerad politiker som sitter vid sitt fritidshus, i sin favoritträdgårdsstol på sin favoritplats, en kulle med utsikt över havet. Snart ska det visa sig att hans nya granne är hans tidigare politiske motståndare Rutger! Även han är pensionerad och vill njuta av den fina utsikten. I varsin stol, målad i varsin färg – röd respektive blå – och på varsin sida av tomtgränsen startar nu ett vardagsgnabb om precis allt som de tycker olika om. De är aldrig överens och har alltid olika utgångspunkter och drar olika slutsatser, men påfallande ofta tycker de ändå samma sak och långsamt uppstår ett slags vänskap mellan dem.

Stolarna vid havet är skriven och regisseras av Adde Malmberg som länge varit en av Sveriges mest älskade komiker, skådespelare och regissörer med över 30 års erfarenhet från scen och TV. Senast aktuell på Riksteatern med Man får väl ställa upp, Pang i bygget på Fredriksdalsteatern, Om dessa väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage på Cirkus i Stockholm.

Allan spelas av Ralph Carlsson, känd från Mitt liv som hund, Fucking Åmål och Solsidan. I rollen som Rutger ser vi Mats Qviström känd från I rymden finns inga känslor, Ronny Danielssons uppsättning av Sound of music och rösten till Nelvanas tecknade serieversion av Tintin.

Föreställningslängd: 1 tim 40 min inkl. paus