Två och en Steinway

Två och en Steinway

Musikaliska legender tolkar klassiker vi minns

Den 6 dec gästas Idun av Jan Lundgren, en av våra främsta jazzpianister och kompositörer, med konsertföreställningen ”Två och en Steinway”. Med sig på scen har han två av Sveriges främsta artister inom sin gengre – Edda Magnason och Mikael Wiehe. Trion bjuder på en kväll med musikaliska möten, roliga samtal och ett och annat guldkorn.

Konsertföreställningen Två och en Steinway bygger på det klassiska musikprogrammet Två och en flygel som sändes på SVT från mitten av 70-talet och vidare ända fram till slutet av 90-talet vilket byggde på samtal och musik mellan pianisten Bernt Egerbladh och många av våra mest folkkära artister och kulturpersonligheter.

”Det känns spännande att få möjligheten att ta upp en fortsättning på det legendariska programmet Två och en flygel som Bernt Egerbladh en gång skapade. Jag gör det på mitt sätt och det är fantastiskt roligt att få fortsätta på turné efter succén på Maximteatern hösten 2022. Edda och Mikael tillhör mina favoriter, så jag ser verkligen fram emot våra samtal och musicerande tillsammans”, säger Jan Lundgren.