Västerbotten förr & nu

Nättidskriften Västerbotten förr & nu kommer och besöker Sjungaregården för att presentera sig och sin verksamhet genom sex spännande föredrag i skilda ämnen. En kväll du inte vill missa!

Tidskriften Västerbotten var en fantastisk källa till kunskap och inspiration under nästan etthundra år. Den fick leva från 1920 till 2014. Stor saknad uppstod och ur denna föddes i januari förra året något nytt men liknande. En nättidskrift, med namnet Västerbotten förr & nu, såg dagens ljus och fick ett tema för 2020 som handlade om västerbottnisk kvinnohistoria. Det har publicerats cirka 30 artiklar i ämnet och närmare 10 om en del annat under året. Redaktionsgruppen, som har sin förankring i Folkrörelsearkivet i Västerbotten, Skellefteå museum, Skogsmuseet i Lycksele och Holmöns båtmuseum, är stolta och glada över det gensvar som nättidskriften fått och kommer att fortsätta att leverera intressanta artiklar om västerbottnisk kulturhistoria lång tid framöver! Under 2021 är huvudtemat migration. Alltifrån issmältningen för 10 000 år sen till dags dato. På Sjungaregården kommer nättidskriften Västerbotten förr & nu att presentera sig och sin verksamhet i sex spännande föredrag i skilda ämnen.

Dörrarna öppnar 18.00, evenemang från 19.00.
Entré: 100 kr

Med reservation för ändringar.
Vid samtliga evenemang kan du antingen köpa endast inträdesbiljetter eller boka ett kulturpaket med inträde, trerätters middag och övernattning på Granö Beckasin.