Vernissage / Stig Lindberg

Vernissage / Stig Lindberg

Välkommen på invigningen av Stig Lindberg! Utställningen invigs med tal av Västerbottens museums VD Ulrica Grubbström, Stig Lindbergs son Lars Dueholm-Lindberg och Magnus Palm, författare till Stora boken om Stig Lindberg.

Vi rekommenderar att komma i god tid för att säkra en plats. Vernissagen kommer äga rum i entréhallen på museet.

Om utställningen
Stig Lindberg (1916–1982) är född och uppvuxen i Björkarnas stad Umeå, något som också speglas i en av hans mest älskade servis Berså. Han har med sin formgivning och sina illustrationer försett Sverige med bruksföremål och design sedan 1940-talet. En enorm produktivitet, experimentlusta och förmåga att vara funktionalist utan att göra avkall på sin fantasi, har gjort honom till en av våra mest folkkära formgivare.

Utställningen omfattar över 350 objekt – bland annat porslin, tapeter, textilier, industridesign, illustrationer och konst. Från de första elevprojekten, till de sista verken och aldrig tidigare visat material från familjen Lindbergs samling.

I samarbete med Millesgården och Lars Dueholm-Lindberg, son till Stig Lindberg och förvaltare av Stig Lindbergs arv. Utställningen är en del av firandet av Umeå 400 år.