Victoria Andersson ”TIDEN LIDER”, Umeå konsthall 12/9 – 10/1 2021

Välkommen till höstens utställning ”TIDEN LIDER”! Här får vi bland annat ta del av Victoria Anderssons helt nyproducerade broderier och animation, skapade i en tid som för oss alla är och har varit något helt unikt.

Tid är en viktig del i Victoria Anderssons arbeten, både den faktiska arbetstiden men även den närvaro av tid som hennes arbeten återspeglar.

”Att brodera är ett slags meditativt tillstånd. Här möts minnen och erfarenheter, dåtid och nutid blandas till nya berättelser och existentiella frågor. Naturen är alltid närvarande, en inspirationskälla som speglar världens tillstånd och olika skeenden.”
– Victoria Andersson

Victoria Andersson är född 1971 i Kiruna och bosatt i Luleå. Hon är utbildad vid Högskolan för design och konsthantverk/Valand i Göteborg.

Utställningen ”TIDEN LIDER” visas i Umeå konsthall den 12/9 2020 – 10/1 2021. Se mer om utställningen och programmet som hör till på www.umea.se/konst.

Med anledning av Covid-19
Du som är frisk och symptomfri är varmt välkommen, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare.