Välj kommun här

Johan Frid / Kvarglömda skuggor

Johan Frid / Kvarglömda skuggor

måndag 5 december kl. 09:00 - 20:00

Umeå konsthall visar under hösten/vintern Johan Frids utställning ”Kvarglömda skuggor”. Under 1800-talet åkte naturalister världen runt för att utforska, upptäcka och samla in exemplar av växter och djur. De organiserade och tecknade av dessa med en förbluffande färg- och detaljrikedom. Man återskapade en värld som få förut hade skådat. Kanske påminde det om en paradisisk värld. Det var en tid då världen öppnade sig, växte och blev större.

Fler datum

Arrangör: Umeå konsthall

Haenyeo – Havets kvinnor

Haenyeo – Havets kvinnor

måndag 5 december kl. 11:00 - 17:00

På ön Jeju utanför Sydkorea lever dykarkvinnorna haenyeo. Den tusenåriga traditionen är idag listad på UNESCO över mänsklighetens immateriella kulturarv. Kvinnorna lever i symbios med havet, vågorna och stormarna.

Fler datum

Arrangör: Kvinnohistoriskt museum

Kvällsöppet på Curiosum

Kvällsöppet på Curiosum

onsdag 7 december kl. 16:00 - 19:00

Välkommen till Curiosum onsdagar 16-19! Spela spel, se film, upplev utställningar och skapa i Makerspace (ojämna veckor). Fri entré för dig under 20!

Arrangör: Curiosum science center vid Umeå universitet

Lunchvisningar i Umeå konsthall, drop-in

Lunchvisningar i Umeå konsthall, drop-in

torsdag 8 december kl. 12:30 - 12:45

En kort introduktion av Johan Frids utställning i Umeå konsthall. Hela 87 verk (måleri, teckning och skulptur) bildar konstinstallationen ”Kvarglömda skuggor”– en samling som gestaltar försvinnandet och arternas utdöende.

Arrangör: Umeå konsthall