Välj kommun här

Stig Lindberg

Stig Lindberg

lördag 25 juni kl. 11:00 - 17:00

En enorm produktivitet, experimentlusta och förmåga att vara funktionalist utan att göra avkall på sin fantasi, har gjort Stig Lindberg till en av våra mest folkkära formgivare. Han har med sin formgivning och sina illustrationer försett Sverige med bruksföremål och design sedan 1940-talet. Utställningen omfattar cirka 350 objekt – bland annat porslin, tapeter, textilier, industridesign, illustrationer och konst.

Fler datum

Arrangör: Västerbottens museum

Hamnstaden Umeå

Hamnstaden Umeå

söndag 26 juni kl. 11:00 - 17:00

Välkommen till en interaktiv utställning för hela familjen, om livet förr i Umeå. Här får du leka och lära om arbete, familjeliv och nöjen tillsammans med springpojken Per. Prova att arbeta i handelsboden, laga mat i Pers kök, lasta av och på varor på lekbåten Nanna, gå ombord på ångbåten Egil och mycket mera. Tidstypiska kläder finns att låna.

Fler datum

Arrangör: Västerbottens museum

Drop in-badminton på Badmintonstadion

Drop in-badminton på Badmintonstadion

måndag 27 juni kl. 16:00 - 19:00

Kom och spela racketsporter på Badmintonstadion under lovet. Alla lovlediga ungdomar med syskon eller kompis kan spela gratis racketsporter hos oss klockan 16.00 till 19.00 under v. 26 till 32. Utrustning finns att låna och instruktörer finns på plats.

Fler datum

Arrangör: IFK Umeå

workshop i båtbygge

workshop i båtbygge

onsdag 29 juni kl. 09:00 - 16:45

I december 2021 upptogs den klinkbyggda båten på Unescos lista över mänsklighetens immateriella kulturarv. Det är första gången Sverige (och Holmön) nomineras till denna lista över oersättliga sedvänjor och traditioner världen över.

Arrangör: Båtmuseets vänner