Välj kommun här

Årets svenska bilderbok / Kom dagen, kom natten

söndag 19 september kl. 12:00 - 17:00

Kom dagen, kom natten har utsetts till 2020 års bästa svenska bilderbok och belönats med den nationella utmärkelsen Snöbollen. I samband med prisutdelningen under Littfest presenteras boken i en utställning på Bildmuseet. Här ingår alla bilder ur vinnarboken, och du kan höra Åsa Lind och Emma Virke berätta om hur den kom till.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Tillvaron som klot – Berättelser från konstarkivet

söndag 19 september kl. 12:00 - 16:00

Vilka slags konstverk finns i Umeå kommuns samling och vad berättar de? Vilka konstnärer har skapat verken och från vilken tid? I Umeå konsthalls utställning ”Tillvaron som klot – Berättelser från konstarkivet” får du se ett 50-tal konstverk av 37 olika konstnärer som exempel på samlingens bredd och variation.

Fler datum

Arrangör: Umeå konsthall

Opera på bio – Trubaduren

söndag 19 september kl. 15:00 - 17:30

Hösten går i ryska färger. Met serverar Musorgskijs maffiga opera Boris Godunov, Bolsjoj bjuder på Chatjaturjans episka balett Spartacus och som kronan på verket presenterar Kungliga Operan Tjajkovskijs Svansjön i full prakt. Dessutom Verdis Trubaduren och en nyskriven opera av jazzmusikern Terence Blanchard.

Arrangör: Umeå Folkets Hus, Norrlandsoperans vänner och Umeå Teaterförening

Poesilunch

tisdag 21 september kl. 12:00 - 13:00

Gemensamt framträdande med två poeter och deras nya diktsamlingar

Arrangör: Alva kultur

Konstvandring i centrum

tisdag 21 september kl. 14:00 - 15:00

Följ med på en promenad och upptäck några av konstverken utomhus! Visningen med konstpedagog Åsa Adolfsson beräknas ta cirka en timme. Turen går från Renmarkstorget, via Rådhustorget och avslutas på Vasaplan.

Arrangör: Umeå konsthall/Umeå kommun