Välj kommun här

Skattjakt på Holmöns båtmuseum

Skattjakt på Holmöns båtmuseum

torsdag 25 juli kl. 09:00 - 16:30

Kom in på Holmöns båtmuseum och be om en skattjaktsfolder i kassan. Då kan du leta efter uppmärkta föremål i museet. Vid varje föremål finns ett nummer och en bokstav. Har du hittat alla föremål bildar bokstäverna ett ord.
Lämna in ditt svar i kassan. Du kan också lära dig mer om varje föremål genom att läsa en text på en lapp (finns även på engelska) eller fråga den som jobbar i kassan.

Fler datum

Arrangör: Båtmuseets vänner och Holmöns båtmusem med ekonomikst stöd av Umeå kommun

Sommaröppet på Curiosum!

Sommaröppet på Curiosum!

torsdag 25 juli kl. 10:00 - 17:00

Mellan den 24 juni och 18 augusti erbjuder vi massor med roliga och lärorika aktiviteter för både stora och små! Gör häftiga experiment, utforska våra spännande utställningar och sätt dina byggkunskaper på prov i vår sprillans nya LEGO-verkstad. Missa dessutom inte ett besök i vår omslutande domteater och upplev filmäventyr utöver det vanliga! Öppet 10-17 alla dagar.

Fler datum

Arrangör: Curiosum

Tipsrunda och muckeljakt med Pettson och Findus på Tegsbiblioteket

Tipsrunda och muckeljakt med Pettson och Findus på Tegsbiblioteket

torsdag 25 juli kl. 13:00 - 16:00

Kom till Tegsbiblioteket i sommar och gå en rolig tipsrunda med Pettson och Findus som tema. Alla barn som deltar vinner ett litet pris! De allra minsta barnen får gå på muckeljakt i biblioteket och leta de sex mucklorna som leker kurragömma.

En familjeaktivitet för alla åldrar.

Arrangör: Tegsbiblioteket

Workshop Kulturverandan: Virkning och krokning

Workshop Kulturverandan: Virkning och krokning

torsdag 25 juli kl. 18:00 - 20:00

Virka en liten väska eller improvisera och se vad det blir. Garn ingår. Virknålar finns att låna, men ta gärna med egna om du har. Inga förkunskaper krävs. Ledare: Helena Löfqvist Sjöström. Anmälan: Helena Löfqvist Sjöström, 070-68 38 867 senast 24/7.

Arrangör: Vasakyrkan och Sensus Umeå

Rainrock – en hyllning till Pugh!

Rainrock – en hyllning till Pugh!

torsdag 25 juli kl. 18:00 - 20:00

Pugh Rogefeldt är en av dom riktigt stora inom Svenskt musikliv och räknas idag som en levande legend. I sommar kommer hans gamla band Rainrock att göra en hyllningsturné och även släppa en skiva på samma tema.

25 juli kommer Rainrock till Skeppsviks Herrgård

Arrangör: Around the clock productions AB i samarbete med Skeppsviks Herrgård

Uteträning

Uteträning

torsdag 25 juli kl. 18:30 - 19:30

Vi fortsätter träna ute på Mariebergsskolans skolgård varje tisdag, torsdag 18.30 och lördag 9.30 hela sommaren. Varierande träningspass som ibland kan bli lite längre än en timme och regnar det kör vi under tak istället för att ställa in. Varmt välkomna att prova på!

Arrangör: Föreningen Umekraft