Välj kommun här

Victoria Andersson ”TIDEN LIDER”, Umeå konsthall 12/9 – 10/1 2021

onsdag 28 oktober kl. 09:00 - 20:00

Välkommen till höstens utställning ”TIDEN LIDER”! Här får vi bland annat ta del av Victoria Anderssons helt nyproducerade broderier och animation, skapade i en tid som för oss alla är och har varit något helt unikt.

Fler datum

Arrangör: Umeå konsthall

You are not alone

onsdag 28 oktober kl. 09:00 - 20:00

Du är inte ensam, en utställning av hobbykonstnären Ylva Larsson utställd av Malin Wangenheim fd Lindström. Hon är en av de som delar med sig av sin historia där pessimism övergår i framtidstro.

Arrangör: Umeå stadsbibliotek

Utställning: Lotusblomman ger hopp

onsdag 28 oktober kl. 10:00 - 20:00

Lotusblomman är sedan långt tillbaka en känd symbol i öst. Ta del av den historian bland vackra lotusblommor vikta i papper. Utställningen ger också tankar om att vara en god människa.
Besök den på Umedalens bibliotek under deras öppettider den 5-29 oktober.
Välkomna också på vernissage, och workshop för att vika egna lotusblommor.

Fler datum

Arrangör: Eva Sagerfors

Larissa Sansour / Heirloom

torsdag 29 oktober kl. 12:00 - 17:00

I Bildmuseets utställning Heirloom [Arvegods] tar Larissa Sansour med oss till en dystopisk framtid där jorden drabbats av ekologisk kollaps. Där gör den mänskliga klonen Alia upp med tidigare generationers trauman, livsmål och drömmar. Vilka berättelser övertar vi från tidigare generationer? Hur formas våra liv av detta arvegods?

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Årets svenska bilderbok / Maraton

torsdag 29 oktober kl. 12:00 - 17:00

Maraton har utsetts till 2019 års bästa svenska bilderbok och belönas med den nationella utmärkelsen Snöbollen. Karin Cyrén som skapat boken mottar priset hösten 2020. I Bildmuseets utställning presenteras originalbilderna till bilderboken och du kan höra författaren berätta om hur den kom till.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Faith Ringgold

torsdag 29 oktober kl. 12:00 - 17:00

Som konstnär, aktivist och författare har Faith Ringgold utmanat orättvisor och förutfattade meningar om afroamerikansk identitet under fem årtionden. I en stor retrospektiv – hennes första i Europa – presenterar Bildmuseet målningar, grafik och textila arbeten från 1960-talet fram till 2000-talet.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Nyöppning av OSs galleri, ram & studio (tidigare Lilla Galleriet)

torsdag 29 oktober kl. 18:00 - 23:00

Äntligen inviger vi det nya galleriet OSs som tar över stafettpinnen efter Lilla Galleriet. Kolla in de nyrenoverade lokalerna, upptäck den nya konstshopen och möbelstudion samt få en inblick i Evas hantverk i vår ombyggda ramverkstad. Men framför allt kan du förvänta dig en fantastisk utställning:
”Broil King” av Erika Kristofersson Bredberg/glas och Johan Lundborg/textil lappteknik. Musik av Patrik Backlund.

Arrangör: OSs • Galleri, ram & studio

handbroderat landskap

Stygnkavalkad

lördag 31 oktober kl. 10:00 - 16:00

Genom nålsögat, Broderiakademins lokalgrupp i Umeå, inspirerar i fritt broderi på utställningsvägg och montrar plan 2 i Väven

Arrangör: Umeå stadsbibliotek