Välj kommun här

Design Matters

torsdag 23 januari kl. 10:00 - 17:00

Förändras vårt förhållande till tingen om skorna vi bär har odlats av oss själva, om tallriken vi äter på egentligen är en levande organism? Kan en orsak till klimatkatastrof bli till något vackert och värt att bevara? I Bildmuseets utställning Design Matters presenteras flera internationellt etablerade designer som vill ändra på vad vi kan förvänta oss av konsumtionsvaror, mode och möbler, av gemensamma platser och funktioner.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Ann Edholm / Tungan på ordet

torsdag 23 januari kl. 10:00 - 17:00

Ann Edholm vill att hennes målningar ska upplevas som ett möte med en människa, direkt och fysiskt. Med oljefärg blandad med vax och pålagd i tunna lager på lager ger hon sina stora målningar en fysisk, kroppslig materialitet. Bildmuseet presenterar konstnärens serie Tungan på ordet (2003–2011), och dessutom skisser och collage.

Fler datum

Arrangör: bildmuseet

Schyssta killar, Kvinnohistoriskt museum 5/10 2019 – 15/2 2020

torsdag 23 januari kl. 11:00 - 19:30

Utställningen Schyssta Killar – Vad är en schysst kille egentligen? är konstnären Linea Mateis examensarbete från Konstfack. Konstverken är resultatet av omfattande researcharbete med undersökningar, studier och statistik från Brottsförebyggande rådet, Statistiska centralbyrån, Skolverket, Försäkringskassan och Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering.

Fler datum

Arrangör: Kvinnohistoriskt museum

Respit

torsdag 23 januari kl. 11:00 - 17:00

Under januari visar vi Fridays for future Umeås egenproducerade utställning. Respit är en slående läxa om koldioxidutsläppen här i Umeå och turnerar på biblioteken i Umeåregionen under våren.

Fler datum

Arrangör: Grubbebiblioteket

Körperformance på Bildmuseet ledd av Katarina Henryson

lördag 25 januari kl. 15:00 - 16:00

”Resonans och kontakt” är en klingande kör-performance framförd av deltagare i en workshop ledd av sångerskan Katarina Henryson, tidigare medlem i The Real Group. Som besökare är du välkommen att delta eller att lyssna och observera. Föreställningen äger rum i Bildmuseet på plan 6 och låter sig inspireras av utställningen Ann Edholm / Tungan på ordet. Fri entré.

Arrangör: Bildmuseet